Vineri, 29.03.2024, 13:32
Bine aţi venit Vizitator

Bine ai venit

Meniu site
Sondajul nostru
Evaluează site-ul meu
Total răspunsuri: 17
Statistici

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0
Instrucţiunea FOR este o instrucţiune repetitivă care permite execuţia repetată a unei instrucţiuni în funcţie de valoarea unui contor.
  Nu este o instrucţiune strict necesară, ea poate fi simulată cu ajutorul instrucţiunii WHILE. Totuşi, majoritatea programatorilor preferă să utilizeze instrucţiunea FOR. 
 
Instrucţiunea for are două forme:                         
            1)FOR identificator:=expresie1 TO expresie2 DO instrucţiune;(CAZUL CRESCĂTOR)

           2)FOR identificator:=expresie1 DOWNTO expresie2 DO

instrucţiune;(CAZUL DESCRESCĂTOR)

unde identificator este o variabilă de orice tip ordinal, iar expresie1 şi expresie2 sunt expresii de    acelaşi  tip cu variabila dată.

                       
 Principiul de execuţie:

·                     dacă valoarea obţinută în urma evaluării expresiei1 este egală cu valoarea obţinută în urma evaluării expresiei2, se atribuie variabilei de ciclare valoarea obţinută în urma evaluării expresiei1, se execută instrucţiunea abordată şi execuţia instrucţiunii FOR este încheiată;

·                      dacă valoarea obţinută în urma evaluării expresiei1 este strict mai mică decît valoarea obţinută în urma evaluării expresiei2, se atribuie variabilei de ciclare valoarea obţinută în urma evaluării expresiei1 şi se trece la pasul următor;se execută instrucţiunea subordonată;

·                      dacă valoarea reţinută de variabila de ciclare este strict mai mică decît valoarea obţinută în urma evaluării expresiei2, (evaluare efectuată la început) se adună 1 variabilei de ciclare şi se trece la executarea instrucţiunii subordonate; dacă valoarea reţinută de variabila de ciclare este egală cu valoarea obţinută în urma evaluării expresiei2, execuţia instrucţiunii FOR se încheie.

Autentificare
Căutare